Sposób przygotowania:
Wieprzowina pieczona z pietruszką :
Zrobić marynatę z oleju , miodu i przypraw .Natrzeć mięso i zostawić na godzinę .Przełożyć do naczynia żaroodpornego mięso a resztą marynaty natrzeć obrane i przekrojone na pół pietruszki. Dołożyć pietruszki do mięsa ( można też dodatkowo położyć obok kilka natartych marynatą obranych ziemniaków ) i szczelnie przykryć naczynie .
Wstawić do zimnego piekarnika .Nastawić temperaturę na 220 * C i piec ok. 1,5 godziny od chwili kiedy piekarnik sie nagrzeje do ustawionej temperatury . Wyjąć mięso , pokroić w plastry .
Wstawić do zimnego piekarnika .Nastawić temperaturę na 220 * C i piec ok. 1,5 godziny od chwili kiedy piekarnik sie nagrzeje do ustawionej temperatury . Wyjąć mięso , pokroić w plastry .
bajtek