Sposób przygotowania:
Wieprzowina smażona na patelni
Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym a następnie pokroić na mniejsze kawałki. Natrzeć przyprawami i odstawić na 2 godzinki w chłodne miejsce.
Na głębszej patelni rozgrzać masło klarowne i na dużym ogniu podsmażyć kawałki mięsa z obu stron tak około 10 - 15 minut z każdej strony.
Następnie zmniejszyć ogień, a do mięsa dodać obraną, pokrojoną cebule.
Całość podlać gorącą wodą i dusić pod przykryciem około 1 - 1,5 godziny.
Mięso co jakiś czas obracac aby sie nie przypaliło i podlewac ciepłą wodą.
Gdy mięso jest miękkie wyjąć je a sos powstały podczas pieczenia zagęścić mąką lub gotowym sosem pieczeniowym przygotowanym według opisu na opakowaniu.
W razie konieczności doprawić do smaku.
Mięso włożyć z powrotem do sosu.
Podawać z kopytkami i ulubioną surówką lub kapustą.
Na głębszej patelni rozgrzać masło klarowne i na dużym ogniu podsmażyć kawałki mięsa z obu stron tak około 10 - 15 minut z każdej strony.
Następnie zmniejszyć ogień, a do mięsa dodać obraną, pokrojoną cebule.
Całość podlać gorącą wodą i dusić pod przykryciem około 1 - 1,5 godziny.
Mięso co jakiś czas obracac aby sie nie przypaliło i podlewac ciepłą wodą.
Gdy mięso jest miękkie wyjąć je a sos powstały podczas pieczenia zagęścić mąką lub gotowym sosem pieczeniowym przygotowanym według opisu na opakowaniu.
W razie konieczności doprawić do smaku.
Mięso włożyć z powrotem do sosu.
Podawać z kopytkami i ulubioną surówką lub kapustą.
gusia1000