laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Wieprzowina w kapuście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mięso i kapusta są tylko ziemniaczków brakuje

Wieprzowina w kapuście

Składniki:

Wieprzowina w kapuście

 

  • 1,5 kg wieprzowiny
  • łyżeczka rozmarynu
  • łyżeczka tymianku
  • czosnek
  • czerwona kapusta
  • 5 łyzek oleju
  • lyzeczka koncentratu pomidorowego
  • sól pieprz
  • szkl wody
  • 3 gożdziki
  • cebula
  • ocet winny najlepiej czerwony 3 łyzeczki

Sposób przygotowania:

Wieprzowina w kapuście
Mięso umyć osuszyć i zrobić nacięcia. Czosnek obrać,rozdrobnić i rozprowadzić z solą ,rozmarynem i tymiankiem.Masę wsadzić do nacięć. Cebulę obrać i posiekać i wymieszać z octem wodą i przyprawami.Zalać tym mięso i odstawić na noc do lodówki. Kapustę umyć, przekroić wyciąć głąb poszatkować i zalać osolonym wrzatkiem. Mięso wyciągnąć z zalewy zrumienic na łyżce oleju i przelożyc do brytfanny Zalewę wymieszać z pozostałaym olejem i koncentratem i znowu zalać mięso. Wstawić do nagrzanego piekarnika poczym po 30 minutach dodać kapustę. Piec w tem 220 stopni przez godzinkę