Wieprzowina w kapuście

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Paprykę i pietruszkę umyć, pokroić na kawałki. Kapustę umyć i poszatkować. Na

Wieprzowina w kapuście

Składniki:

Wieprzowina w kapuście

 

  • 1,5 kg wieprzowiny
  • 60 dag kapusty włoskiej
  • 50 dag czerwonej papryki
  • 30 dag pietruszki
  • 2 papryczki chili
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki mielonej
  • słodkiej papryki
  • 3 płaskie łyżki mąki
  • cukier
  • kminek mielony
  • pęczek posiekanej natki
  • sól

Sposób przygotowania:

Wieprzowina w kapuście
Paprykę i pietruszkę umyć, pokroić na kawałki. Kapustę umyć i poszatkować. Na rozgrzanym w garnku oleju obsmażyć warzywa z kminkiem, cukrem i solą. Dodać posiekane papryczki i czosnek. Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Obtoczyć w mące i słodkiej papryce. Ułożyć na warzywach i zapiekać 1,5 godziny w temperaturze 170°C. Przed podaniem posypać natką pietruszki.