Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Wieprzowina w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Świetnie pasuje do ziemniaczków i surówek

Wieprzowina w sosie pieczarkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wieprzowina w sosie pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowina w sosie pieczarkowym
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Olej rozgrzać na patelni, mięso podpiec. Podlać wodą, dusić pod przykryciem. Dodać kostkę mięsną oraz liście laurowe i ziela angielskie. Pieczarki obrać, pokroić. Udusić na łyżce oleju. Dodać do mięsa. Dusić do miękkości. Na koniec zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wieprzowina w sosie pieczarkowym
Mięso pokrojone w plastry podsmażamy na rozgrzanym oleju
Wieprzowina w sosie pieczarkowym
Po podsmażeniu podlewamy wodą, dodajemy przyprawy i dusimy.
Wieprzowina w sosie pieczarkowym
Pieczarki dusimy na oleju, dodajemy do duszonego mięsa.
Wieprzowina w sosie pieczarkowym
Zagęszczamy łyżką mąki wymieszaną z zimną wodą. Doprawiamy.

Tagi:

mięso szynka