Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Wieprzowina w sosie własnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Mięsko to jest mięciutkie, aromatyczne i zawsze wychodzi :) W przygotowaniu jest proste więc warto spróbować.

Wieprzowina w sosie własnym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wieprzowina w sosie własnym

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowina w sosie własnym
Mięso myjemy, kroimy w paski bądź w dużą kostkę, oprószamy solą ziołową. W garnku podgrzewamy olej, wrzucamy mięso i podsmażamy na dużym ogniu do pozamykania porów, następnie podlewamy wodą aby odparowało to co przywarło, dodajemy pokrojoną cebule i przesmażamy 2-3 minutki. Podlewamy całość wodą do wysokości mięsa, dodajemy ziele i liść laurowy i gotujemy pod przykryciem przez około 50 minut (w razie potrzeby podlać wodą). Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Wieprzowina w sosie własnym
Mięsko kroimy i oprószamy świezo mieloną solą ziołową
Wieprzowina w sosie własnym
wrzucamy do garnak i podsmażamy kilka minut
Wieprzowina w sosie własnym
następnei dodajemy pokrojoną w plastry cebulę
Wieprzowina w sosie własnym
całość podlewamy wodą dodając ziele i liść laurowy