PrzepisyChinskie

PrzepisyChinskie

Kucharz
[Przepisów: 8]

Wieprzowina z Zieloną Papryką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Własnego autorstwa przepis video: Zapraszam i życzę smacznego.

Wieprzowina z Zieloną Papryką

Składniki:

Wieprzowina z Zieloną Papryką

 

  • SKŁADNIKI :

 

  • 2 zielone papryki, pokrojone w cienkie paski
  • 360 g schabu, pokrojonego w cienkie paski
  • ½ szklanki bulionu drobiowego (125 ml)
  • 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
  • 1 łyżeczka białego octu winnego
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 1 łyżka sosu hoisin
  • 2 łyżeczki mąki kukurydzianej
  • Sól i czarny pieprz dla smaku

Sposób przygotowania:

Wieprzowina z Zieloną Papryką
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA : 1. W woku rozgrzewamy 2 łyżki oleju roślinnego, wrzucamy 360 g schabu, 2 zielone papryki oraz jeden ząbek czosnku. Całość smażymy mieszając. 2. Po 2 minutach smażenia, dolewamy pół szklanki bulionu drobiowego, 1 łyżeczkę białego octu winnego oraz 1 łyżkę sosu hoisin. Całość smażymy mieszając, około minutę. 3. Po minucie smażenia, przyprawiamy solą oraz czarnym pieprzem dla smaku. Dodajemy stopniowo mąkę kukurydzianą, cały czas mieszając. Gdy sos troszkę zgęstnieje, danie jest gotowe i możemy podawać na talerze. Danie kuchni chińskiej gotowe!