agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Gulasz z wieprzowiny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Gulasz wieprzowy w sosie własnym

Gulasz z wieprzowiny

Składniki:

Gulasz z wieprzowiny

 

  • mięso gulaszowe wieprzowe 70 dkg
  • cebula 1 szt
  • sól 0,5 łyżeczki
  • pieprz 0,5 łyżeczki
  • vegeta 1 łyżeczka
  • zioła prowansalskie 1 szczypta
  • oregano 1 szczypta
  • bazylia 1 szczypta

Sposób przygotowania:

Gulasz z wieprzowiny
Wieprzowinę należy pozbawić niejadalnych części, kości, ścięgien i umyć pod bieżącą wodą, osuszyć mięso na papierowych ręcznikach, pokroić je w kostkę. W rondlu rozgrzać tłuszcz , włożyć mięso i podsmażyć mięso z każdej strony, podlać mięso niewielką ilością wody aby nie przypalić mięsa i dusić pod przykryciem, gdy mięso będzie miękkie wówczas dodać pokrojoną w kostkę cebulę i razem dusić, doprawić solą, pieprzem, vegetą ziołami prowansalskimi, bazylią i oregano na koniec zagęścić sos mąką. W tym celu do kubeczka dajemy mąkę, wlewamy gorący sos- hartujemy mąkę, mieszamy żeby nie było grudek. Dodajemy do sosu. Mieszamy i zagotować całość.