Sposób przygotowania:
Wieprzowina z cukinią
Umyte mięso oraz cukinię wraz z miąższem kroimy w drobną kostkę.Obraną cebulkę w pół krążki. Na rozgrzaną patelnie z olejem wrzucamy cebulę i karkówkę.Dodajemy w/w przyprawy i smażymy do odparowania płynu,często mieszając.Gdy cały płyn odparuje dodajemy cukinię,mieszamy i jeszcze chwilkę wszystko razem dusimy ale juz pod przykryciem.Tak około pieciu minut żeby cukinia się nie rozpadła a była lekko chrupiąca i gotowe. Jak by było za mało doprawione to można dodać w/w przyprawy razy dwa oprócz chili . . . W między czasie jak smażymy mięso gotujemy ryż wg.wskazówki na opakowaniu. Gdy wszystko jest gotowe podajemy. Na talerzu ustawiamy foremkę/obręcz i do niej wkładamy porcję ryżu-wygładzamy łyżką.Na ryż układamy porcję mięsa z cukinią- ściagamy obręcz,dekorujemy i podajemy z ogórkiem konserwowym lub ulubioną sałatką. Smacznego . . . :-)
gusia1000