Sposób przygotowania:
Wieprzowina z czerwoną paprykąETAP 1
Przepłukane mięso osuszamy, a następnie oprószamy przyprawami (zioła prowansalskie, sól, pieprz, papryka).
ETAP 2
Na rozgrzany olej wykładamy przygotowana porcję mięsa i obsmażamy. Z każdej strony powinno się delikatnie zrumienić.
ETAP 3
Po obsmażeniu mięso umieszczamy w żaroodpornym naczyniu. Następnie podlewamy ją winem i smarujemy olejem Tak przygotowaną wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 20 minut w 180°C.
ETAP 4
W trakcie gdy mięso jest w pierniku wykonujemy paprykowe nadzienie.
{Pokrojoną w kroimy cebulę delikatnie rumienimy. Do szklistej dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Gdy papryka zmięknie dodajemy pietruszkę i ser. Po wymieszaniu doprawiamy do smaku.
ETAP 5
Na deskę wyjmujemy podpieczone mięso. Nacinamy je wzdłuż, wykonując 3 nacięcia. W powstałe w ten sposób „rowki” nakładamy przygotowany farsz. Całość przewiązujemy nicią. Dodatkowo na mięsko wykładamy rozmaryn. Pieczeń ponownie umieszczamy w piekarniku i pieczemy do miękkości (w sumie około 70-80 minut). GOTOWE!