Sposób przygotowania:
Wieprzowina duszona z zielonym pieprzem
Na patelni na oleju podgrzewamy pastę curry,aż uniesie się aromat. Dodajemy wieprzowinę pokrojoną na cienkie plasterki. Smażymy ją w paście około 5 minut. Podlewamy bulionem, dodajemy pozostałe składniki - część posiekanej bazylii, posiekany imbir i zielony pieprz. Doprawiamy sosem sojowym. Dusimy około 15 minut,aż mięso będzie miękkie. Na końcu dodajemy posiekane papryczki i śmietankę kokosową.
![Wieprzowina duszona z zielonym pieprzem Wieprzowina duszona z zielonym pieprzem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wieprzowina-duszona-z-zielonym-pieprzem-103649.jpg)
![Wieprzowina duszona z zielonym pieprzem Wieprzowina duszona z zielonym pieprzem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wieprzowina-duszona-z-zielonym-pieprzem-103650.jpg)
misia5
przejs
dża
jaNina
Ja przepadam za zielonym pieprzem, wy pewno też :)