Sposób przygotowania:
Wieprzowina duszona w warzywach
Mięso dokładnie
umyć, pokroić w większą kostkę następnie przyprawić i podsmażyć z cebula.
Usmażone mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub rondlu dodać sparzone pomidory pokrojone w ćwiartki,
kapustę białą pokrojoną w paski oraz marchewkę pokrojoną w cienkie talarki
wszystko układać warstwami .Całość podlać bulionem doprawić ziołami oraz dodać
odrobine koncentratu pomidorowego na wierzch. Mięso wstawić do piekarnika na 60 min/180
stopni, dusić do póki nie zmięknie
umyć, pokroić w większą kostkę następnie przyprawić i podsmażyć z cebula.
Usmażone mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub rondlu dodać sparzone pomidory pokrojone w ćwiartki,
kapustę białą pokrojoną w paski oraz marchewkę pokrojoną w cienkie talarki
wszystko układać warstwami .Całość podlać bulionem doprawić ziołami oraz dodać
odrobine koncentratu pomidorowego na wierzch. Mięso wstawić do piekarnika na 60 min/180
stopni, dusić do póki nie zmięknie
zbysiowa
Pasi-brzuch