Pasi-brzuch

Pasi-brzuch

Starszy Kucharz
[Przepisów: 12]

Wieprzowina duszona w warzywach

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tani i szybki sposób na smaczny obiadek czyli tak jak robimy :)Przepis z 500 g mięsa

Wieprzowina duszona w warzywach

Składniki:

Wieprzowina duszona w warzywach

 

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowina duszona w warzywach
Mięso dokładnie
umyć, pokroić w większą kostkę następnie przyprawić i podsmażyć z cebula.
Usmażone mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub rondlu dodać sparzone pomidory pokrojone w ćwiartki,
kapustę białą pokrojoną w paski oraz marchewkę pokrojoną w cienkie talarki
wszystko układać warstwami .Całość podlać bulionem doprawić ziołami oraz dodać
odrobine koncentratu pomidorowego na wierzch. Mięso wstawić do piekarnika na 60 min/180
stopni, dusić do póki nie zmięknie