monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Wieprzownika*2

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 8

zapraszam na aromatyczne mięsko:)

Wieprzownika*2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wieprzownika*2

 

  • 2 kotlety schabowe bez kości
  • 4 plastry boczku
  • 1 marchewka
  • 1 kiszony ogórek
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 100 ml białego wina
  • 100 ml wody
  • 1 łyżka masła
  • Sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Wieprzownika*2
Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem. Każdy płat posmarować musztardą. Umytą marchewkę obrać i zetrzeć na dużych oczkach. Rozłożyć marchewkę po połowie na mięsie. Ogórka przekroić na pół. Ułożyć na jednym końcu mięsa i zwinąć w rulon. Następnie owinąć 2 plastrami boczku i spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać masło i położyć roladki. Zrumienić z każdej strony. Następnie wlać wino i wodę,przykryć i dusić około 15-20 minut co chwilę obracając aby mięso się równomiernie się udusiło. Smacznego!
Wieprzownika*2
mięso oprószyć solą i pieprzem i posmarować musztardą
Wieprzownika*2
posypać tartą marchewką na grubych oczkach
Wieprzownika*2
na końcu mięsa ułożyć ogórka i zawinąć
Wieprzownika*2
roladkę owinać boczkiem i obsmażyć na maśle

Tagi:

beza bezy