Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Wieprzowo wołowe kule z warzywami - danie na parze

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Dania przygotowanie na parze cieszą się ogromną popularnością w ostatnim czasie. Polecam tę kompozycję na pyszny rodzinny obiad.

Wieprzowo wołowe kule z warzywami - danie na parze Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Wieprzowo wołowe kule z warzywami - danie na parze

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowo wołowe kule z warzywami - danie na parze
Do miski przekładamy mięso mielone wieprzowo wołowe.

Marchewkę obieramy, ścieramy na dużych oczkach, wraz z jakiem dodajemy do mięsa, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 3-4 łyżki krojonych pomidorów oraz kaszę mannę.

Całość dokładnie wyrabiamy. Z powstałej masy mięsnej formujemy mięsne kule. Do naczynia do gotowania na parze przekładamy warzywa, między układamy kule mięsne.

Całość gotujemy w parowarze przez około 25- 30 minut.
Wieprzowo wołowe kule z warzywami - danie na parze
Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy marchewkę
Wieprzowo wołowe kule z warzywami - danie na parze
Następnie dodajemy jajko, pomidory krojone i doprawiamy solą i pieprzem
Wieprzowo wołowe kule z warzywami - danie na parze
na koniec dodajemy kaszę mannę by masa nie była zbyt luźna
Wieprzowo wołowe kule z warzywami - danie na parze
całość mieszamy do połączenia się składników - formujemy kule
Wieprzowo wołowe kule z warzywami - danie na parze
do parowaru przekładamy warzywa i kule mięsne - gotujemy