Sposób przygotowania:
Wieprzowo wołowe kule z warzywami - danie na parze
Do miski przekładamy mięso mielone wieprzowo wołowe.
Marchewkę obieramy, ścieramy na dużych oczkach, wraz z jakiem dodajemy do mięsa, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 3-4 łyżki krojonych pomidorów oraz kaszę mannę.
Całość dokładnie wyrabiamy. Z powstałej masy mięsnej formujemy mięsne kule. Do naczynia do gotowania na parze przekładamy warzywa, między układamy kule mięsne.
Całość gotujemy w parowarze przez około 25- 30 minut.
Marchewkę obieramy, ścieramy na dużych oczkach, wraz z jakiem dodajemy do mięsa, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 3-4 łyżki krojonych pomidorów oraz kaszę mannę.
Całość dokładnie wyrabiamy. Z powstałej masy mięsnej formujemy mięsne kule. Do naczynia do gotowania na parze przekładamy warzywa, między układamy kule mięsne.
Całość gotujemy w parowarze przez około 25- 30 minut.
doniula990
Konczi
Można dodać otręby myślę, że to dobry pomysł :)