lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Polędwica na parze

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

polędwica z warzywami gotowana na parze

Polędwica na parze

Składniki:

Polędwica na parze

 

Sposób przygotowania:

Polędwica na parze
ugotuj kaszę jęczmienną tak aby była miękka.Polędwicę wieprzową umyj,natrzyj solą i oprósz pieprzem.Przełóż ją do garnka do gotowania na parze.Wszystkie warzywa dokładnie umyj,obierz i pokrój na kawałki.Cebulę posiekaj w plastry.Gotowe warzywa ułóż na i obok mięsa.Całość gotuj na parze do momentu aż mięso i warzywa staną się miękkie.Mięso z warzywami podawaj z przygotowaną wcześniej kaszą.Danie polecam osobom dbającym o zdrowie gdyż dzięki gotowaniu na parze ma o wiele więcej witamin niż tradycyjnie przyrządzone mięso.