Sposób przygotowania:
Wietnamska zupka prosto z Hanoi
Wok skrapiamy oliwą, nagrzewamy, kolejno dodajemy pokrojony drobno czosnek, imbir, oraz ostrą papryczkę, następnie dodajemy kurczaka i cukier, smażymy do uzyskania złotego koloru, wszystko doprawiamy sosem rybnym i sojowym. Kolejny krok to dodanie bulionu i gotowanie około 4-5 minut, wszystko zagęszczamy mąką ziemniaczaną połączoną z małą ilością wody i gotujemy kolejne 2-3 minuty. Na dno głębokiego talerza układamy ugotowany makaron, posypujemy obficie kolendrą i wlewamy gotową zupę, dekorujemy pokrojonym drobno porem, SMACZNEGO.
Przepis na zupę dostałem od ulicznego wietnamskiego kucharza, który przyrządza ją od 15 lat na ulicach Hanoi, próbując ją pierwszy raz byłem zaskoczony oryginalnością smaku i prostotą dania zupa w przygotowaniu jest szybka a jej smak to ukoronowanie kubków smakowych naszego podniebienia.
Przepis na zupę dostałem od ulicznego wietnamskiego kucharza, który przyrządza ją od 15 lat na ulicach Hanoi, próbując ją pierwszy raz byłem zaskoczony oryginalnością smaku i prostotą dania zupa w przygotowaniu jest szybka a jej smak to ukoronowanie kubków smakowych naszego podniebienia.
Netka
a_niusia
KRISTOFE
evita0007
KRISTOFE
evita0007
Było,było oni maja fajne przyprawy oryginalne i jak gotuja to tak pachnie że głowa mała :-)