Sposób przygotowania:
Wieża ksieżniczki
Biszkopt: Ubić pianę z białek, dodać cukier, żółtka, budyń (lub kisiel), olej, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, (cały czas ubijać) i na koniec dwie łyżki wody. Wymieszać i przelać na brytfankę. Piec ok 30 minut w temp. 180 st. Wystudzić, pokroić na małe kwadraty (tak by zmieściły się na deserowym talerzyku).
Układać na talerzyku - biszkopt - śmietana - truskawki - cukier - biszkopt - śmietana - truskawki - cukier - biszkopt - itd...
Oczywiście układać taką wieżę aby dziecko spokojnie zjadło i byśmy nie mieli wyrzutów sumienia można zamiast bitej śmietany dodać zwykły serek.
Układać na talerzyku - biszkopt - śmietana - truskawki - cukier - biszkopt - śmietana - truskawki - cukier - biszkopt - itd...
Oczywiście układać taką wieżę aby dziecko spokojnie zjadło i byśmy nie mieli wyrzutów sumienia można zamiast bitej śmietany dodać zwykły serek.