Sposób przygotowania:
Wieżyczki pieczarkowe
Pieczarki dokładnie oczyścić usunąć trzonki natomiast kapelusze zostawić. Dokładnie umyć, a następnie osuszyć.
Farsz mięsno - grzybowy;
Mięso mielone doprawić przyprawami, dodać obraną, pokrojoną drobno cebule oraz oczyszczone zmielone podgrzybki. Całość wymieszać z jajkiem oraz wcześniej namoczoną w mleku ale odciśniętą bułką. Farsz wkładać w kapelusz i przykrywać drugim kapeluszem.
Tak przygotowane wieżyczki z pieczarek panierować w rozmąconym jajku z dodatkiem oleju, następnie w bułce tartej.
Smażyć na głębokim tłuszczu.
Spożywać zaraz po usmażeniu.
Farsz mięsno - grzybowy;
Mięso mielone doprawić przyprawami, dodać obraną, pokrojoną drobno cebule oraz oczyszczone zmielone podgrzybki. Całość wymieszać z jajkiem oraz wcześniej namoczoną w mleku ale odciśniętą bułką. Farsz wkładać w kapelusz i przykrywać drugim kapeluszem.
Tak przygotowane wieżyczki z pieczarek panierować w rozmąconym jajku z dodatkiem oleju, następnie w bułce tartej.
Smażyć na głębokim tłuszczu.
Spożywać zaraz po usmażeniu.
gusia1000