Sposób przygotowania:
Wigilijna ryba smażona w cieście
Filety skropić sokiem z cytryny i posypać estragonem, pozo stawić na 30 min.Żółtkawymieszaćzczęścią soli i mlekiem.Domąkiwlewaćstopniowo płyn żółtkowo - mleczny i dokładnie mieszać.Do ciastadodaćutarty ser, paprykę i lekkowymieszać z białkami ubitymi na sztywnąpianę.Filety,podzielić nanaporcje iposolić. Następniewbitenawidelec, zanurzać w cieście, wolno smażyćnarozgrzanymtłuszczupon obu stronachna jasnozłoty kolor.Po usmażeniu wstawić do piekarnika na ok. 10 - 15 minut, aby ryba "doszła" i nie była wewnątrz surowa. .Rybępodawaćzziemniakami z wody i zieloną sałatą, lub surówką z włoskiej kapusty i ogórków. Ilość porcji: 5 Czas gotowania: 10 minut Czas przygotowania: 40 minut
kinga
Mirka227
5!
Kilmeny