Sposób przygotowania:
Wilgotne ciasto czekoladowe z winogronem
Miękką margarynę kroimy i przekładamy do garnka, zalewamy Karmi i podgrzewamy, aż margaryna się rozpuści. Nie gotujemy. Odkładamy do przestygnięcia. Jajka ucieramy z cukrem do białości. Pod koniec dodajemy margarynę z Karmi oraz śmietanę. Wszystko miksujemy na wolnych obrotach miksera. Mąkę przesiewamy, dodajemy proszek do pieczenia oraz kakao. Wszystko ponownie mieszamy, do uzyskania jednolitej gładkiej masy. Gotowe ciasto wylewamy do tortownicy o średnicy 22 cm. Pieczemy ok 35-40 min w temp. 180'C. Gotowe odkładamy do ostygnięcia. Śmietanę ubijamy, pod koniec dodajemy cukier oraz śmietan fix'y i miksujemy jeszcze chwilkę. Gotową nakładamy na ciasto i posypujemy kakao do smaku oraz przyozdabiamy winogronami. Smacznego !!