malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Wilgotne ciasto ucierane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

To ciasto możemy udekorować dodatkowo białą polewą. Wtedy możemy wykonać różne wzorki na ciemnej czekoladzie.

Wilgotne ciasto ucierane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wilgotne ciasto ucierane

 

 

Sposób przygotowania:

Wilgotne ciasto ucierane
Przesiewamy do miski mąkę i dodajemy proszek do pieczenia. Masło ucieramy na puszystą masę z cukrem. Po kolei dodajemy jajka. Masa ma być puszysta. Następnie wsypujemy mąkę i wlewamy śmietankę na przemian. Przelewamy masę do keksówki. Pieczemy przez 50 minut w temp. 160 stopni. Wyjmujemy i studzimy. Następnie roztapiamy czekoladę z masłem oraz śmietaną. Polewamy ciasto. Posypujemy posiekanymi migdałami.
Wilgotne ciasto ucierane
Masło podczas ucierania z cukrem z misce
Wilgotne ciasto ucierane
Utarte masło z cukrem podczas dodawania żółtek
Wilgotne ciasto ucierane
Miksowanie wszystkich składników mokrych i suchych
Wilgotne ciasto ucierane
Gotowa utarta masa przelana do małej keksówki