mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Książka Kucharska: ŻURAWINOWY NOTES PRZEPISOWY

Winne gruszki z grilla z wątróbką i żurawiną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Przekąska z grilla moje ulubione połączenie gruszki i wątróbki

Winne gruszki z grilla z wątróbką i żurawiną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Winne gruszki z grilla z wątróbką i żurawiną

 

  • 3 gruszki

 

 

  • 15 dkg wątróbka z indyka

 

 

 

  • 1/3 szklanki czerwonego wina półwytrawne

 

 

  • koperek i pietruszka świeża

 

 

  • oliwki i pomidorki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Winne gruszki z grilla z wątróbką i żurawiną
Gruszki myję, kroję na pół wzdłuż, wydrążam środek. Skrapiam sokiem z cytryny. Grilluje na grillu elektrycznym. Wątróbkę myję, osuszam i przesmażam na patelni na oleju, dolewam wino. Pod koniec dodaję żurawinę i razem duszę. Doprawiam solą, pieprzem. Wątróbkę kroję na mniejsze kawałki. Farszem napełniam gruszki, dodaję ser lazur, orzechy i na chwilę wkładam jeszcze na grilla. Przed podaniem dekoruję koperkiem. Talerz oliwkami i pomidorkami koktajlowymi.
Winne gruszki z grilla z wątróbką i żurawiną
Gruszki wątróbka z indyka żurawina ser lazur
Winne gruszki z grilla z wątróbką i żurawiną
Gruszki przekrojone skropione sokiem z cytryny
Winne gruszki z grilla z wątróbką i żurawiną
Wątróbka podsmazona z żurawiną na winie czerwonym