Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2745]

Winogrona w zalewie octowo-korzennej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo aromatyczne winogrona. Dodatek do mięsa, ryb i surówek.

Winogrona w zalewie octowo-korzennej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Winogrona w zalewie octowo-korzennej

 

 

Sposób przygotowania:

Winogrona w zalewie octowo-korzennej
Umyte winogrona włożyć do wyparzonych słoików. Do garnka wlać wodę i ocet, dodać cukier, cukier z wanilią, cynamon, goździki, zagotować. Gorącą zalewą zalać winogrona w słoikach, zakręcić zakrętki. Na dno garnka włożyć ściereczkę, ułożyć słoiki z winogronami, zalać gorącą wodą do 2/3 wysokości i pasteryzować około 10-12 minut. Gorące wyjąć z wody i ułożyć do góry dnem, ostudzić.
Winogrona w zalewie octowo-korzennej
Umyte winogrona włożyć do wyparzonych słoiczków
Winogrona w zalewie octowo-korzennej
Z wody i pozostałych składników ugotować zalewę
Winogrona w zalewie octowo-korzennej
Gorącą zalewą zalać winogrona w słoikach i zakręcić
Winogrona w zalewie octowo-korzennej
Gorące słoiki wyjąć z garnka i ułożyć do góry dnem

Tagi:

winogrona