Sposób przygotowania:
Winogronowa sałatka z chili po węgiersku
Liście sałaty porwać na kawałki, miąższ awokado pokroić w cienkie plasterki,winogrona przekroić na pół i usunąć pestki,ser pokruszyć. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę o podsmażyć, posolić, ostudzić. Składniki połączyć i dokładnie wymieszać.
Do oliwy wlać ocet ,doprawić solą i cukrem, wsypać zioła i chili. Przygotowanym sosem zalać sałatkę i ponownie wymieszać.
Pestki słonecznika i pestki z dyni uprażyć na patelni, uważając żeby się nie przypaliły. Można posypać sałatkę od razu, proponuję jednak przed podaniem każdą porcję posypywać oddzielnie.
Do oliwy wlać ocet ,doprawić solą i cukrem, wsypać zioła i chili. Przygotowanym sosem zalać sałatkę i ponownie wymieszać.
Pestki słonecznika i pestki z dyni uprażyć na patelni, uważając żeby się nie przypaliły. Można posypać sałatkę od razu, proponuję jednak przed podaniem każdą porcję posypywać oddzielnie.