Sposób przygotowania:
Wiosenna rolada biszkoptowa
Masa cygartekowa: Margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Następnie cały czas nie przerywając ucierania dodać białko i dobrze wymieszać z pozostałymi składnikami. Na koniec dodać mąkę i połączyć ją z resztą składników. Dodać kakao i dobrze wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i za pomocą szprychy wyciskać wzór kwiatka.Odłożyć do lodówki do zastygnięcia.
Biszkopt: Do miseczki przesiać obie mąki, dodać proszek do pieczenia. Wymieszać. Odłożyć. Do miski wbić jajka i utrzeć do puszystości z cukrem. Następnie partiami dodawać suche składniki i delikatnie wymieszać. Powstałą masę delikatnie wylać na masę cygaretkową i delikatnie rozsmarować. Piec około 10 minut w 180 st. Następnie przełożyć na ściereczkę, delikatnie obrócić biszkopt wzorem do góry i zwinąć w rulon razem ze ściereczka i zostawić do ostygnięcia.
Masa : Margarynę utrzeć na puch. Następnie dodać żółtko i dobrze wymieszać. Partiami dodawać cukier i cały czas ucierać na krem. Dodać amaretto i wymieszać. Truskawki oczyścić z szypułek, opłukać, osuszyć i zblendować. Po łyżce dodawać do margaryny i cały czas mieszać.
Wykonanie: Rozwinąć roladę, rozsmarować krem i ułożyć plasterki truskawek. Na truskawkach rozłożyć pokrojoną galaterkę. Zwinąć ściśle, zawinąć w folią aluminiowa i odłożyć na noc do lodówki. Smacznego!
Biszkopt: Do miseczki przesiać obie mąki, dodać proszek do pieczenia. Wymieszać. Odłożyć. Do miski wbić jajka i utrzeć do puszystości z cukrem. Następnie partiami dodawać suche składniki i delikatnie wymieszać. Powstałą masę delikatnie wylać na masę cygaretkową i delikatnie rozsmarować. Piec około 10 minut w 180 st. Następnie przełożyć na ściereczkę, delikatnie obrócić biszkopt wzorem do góry i zwinąć w rulon razem ze ściereczka i zostawić do ostygnięcia.
Masa : Margarynę utrzeć na puch. Następnie dodać żółtko i dobrze wymieszać. Partiami dodawać cukier i cały czas ucierać na krem. Dodać amaretto i wymieszać. Truskawki oczyścić z szypułek, opłukać, osuszyć i zblendować. Po łyżce dodawać do margaryny i cały czas mieszać.
Wykonanie: Rozwinąć roladę, rozsmarować krem i ułożyć plasterki truskawek. Na truskawkach rozłożyć pokrojoną galaterkę. Zwinąć ściśle, zawinąć w folią aluminiowa i odłożyć na noc do lodówki. Smacznego!
gosia56
Twoja rolada jest super;)
monikaT83
2milutka
mysza75
misia5
monikaT83
marietta
luna76