iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

wiosenna sałatka na zielono

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Samo zdrowie witaminki na wiosnę

wiosenna sałatka na zielono

Składniki:

wiosenna sałatka na zielono

 

  • szczypior,
  • 1 łyżeczka miód,
  • 1 łyżka musztarda francuska,
  • 1 łyżka oliwa,
  • mix sałat,
  • 1 szt cebula czerwona,
  • 3 łyżki marchewka konserwowa,
  • 4 łyżki Oliwki czarne,
  • 2 łyżki groszek konserwowy,
  • 4 łyżki pieczarki marynowane,
  • 2 szt korniszony

 

Sposób przygotowania:

wiosenna sałatka na zielono
Groszek konserwowy , marchewkę konserwową i pieczarki odcedzamy z zalewy na sicie . Pieczarki kroimy w kostkę. Mix sałat myjemy dodajemy do warzyw. Oliwki czarne kroimy w plasterki. Szczypior myjemy i kroimy w duże kawałki. Korniszony kroimy w kostkę. Składniki mieszamy dodajemy posiekana czerwona cebulę. Robimy sos. Musztardę francuską mieszamy z miodem i oliwą . Dodajemy do sałatki . Ponownie mieszamy. Podajemy ,można doprawić pieprzem

Tagi:

sałata