agripm

agripm

Kucharz
[Przepisów: 6]

Wiosenna surówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

wszystko pokroić i wymieszać :)

Wiosenna surówka

Składniki:

Wiosenna surówka

 

  • Składniki

 

  • WARZYWA:
  • kapusta pekiństa (średnia lub pół dużej)
  • 1 marchewka
  • jeden długi ogórek
  • 2-3 pomidorki, w zależności od wielkości
  • puszka kukurydzy
  • papryka czerwona
  • papryka żółta
  • szczypiorek
  • pęczek rzodkiewki
  • 2 duże jabłka
  • SOS:
  • śmietana duża
  • odbrobina octu
  • majonez WINIARY (:D)
  • sól, cukier, pieprz, papryka słodka

Sposób przygotowania:

Wiosenna surówka
1. Wszystkie warzywa pokroić, marchew, jabłka i rzodkiewkę zetrzeć na dużych oczkach na tarce. 2. Ze śmietany, odrobiny octu, pieprzu, cukru i papryki słodkiej zrobić sos jak na mizerię, dodać do tego 3 łyżki stołowe majonezu Winiary w celu nadania kremowej konsystencji. 3. Wlać sos do miski z pokrojonymi warzywami i wymieszac.