Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Wiosenna surówka ze szpinakiem i rzeżuchą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Może trochę nie na czasie, ale może komuś utkwi w pamięci i spróbuję zrobić tę surówkę w przyszłym roku :) Polecam, bo była świetna, a w dodatku pełna cennych witamin, które w dużych ilościach znajdziemy w szpinaku i ogrodowej rzeżusze.

Wiosenna surówka ze szpinakiem i rzeżuchą

Składniki:

Wiosenna surówka ze szpinakiem i rzeżuchą

na surówka

  • mała głowka młodej kapusty
  • pęczek rzodkiewki
  • 1 ogórek gruntowy
  • pęczek liści szpinaku
  • pęczek rzeżuchy ogrodowej
  • pęczek szczypioru z cebuli
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Wiosenna surówka ze szpinakiem i rzeżuchą

szykowanie

Wiosenna surówka ze szpinakiem i rzeżuchą
przygotowujemy wszystkie potrzebne nam składniki

rzeżuchę, szpinak i rzodkiewki myjemy pod bieżącą wodą. Kapustę drobno siekamy

krojenie

Wiosenna surówka ze szpinakiem i rzeżuchą
dodajemy rzodkiewki oraz posiekany szpinak

Do posiekanej kapusty dodajemy rzodkiewki pokrojone w talarki oraz grubo posiekany szpinak

krojenie 2

Wiosenna surówka ze szpinakiem i rzeżuchą
dodajemy ogrodową rzeżuchę i szczypiorek

następnie siekamy rzeżuchę ogrodową oraz szczypior z cebuli

dopraiwanie

Wiosenna surówka ze szpinakiem i rzeżuchą
dodajemy sól, pieprz i oliwę z oliwek - mieszamy

Gdy mamy już pokrojone wszystkie warzywa, to całość doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem kolorowym, dodajemy nieco oliwy i dokładnie mieszamy

Tagi:

szpinak