kasiunia

kasiunia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Wiosenna tarta rabarbarowa

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Orzeźwiające, idealne na upalne dni ciasto bez pieczenia z rabarbarem. Trzeba z niego korzystać póki jest!

Wiosenna tarta rabarbarowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Wiosenna tarta rabarbarowa

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna tarta rabarbarowa
Tortownicę (śr. ok. 20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, następnie ułożyć biszkopty. Trzy łyżeczki żelatyny rozpuścić w 1/3 szkl wrzątku. Dodać śmietanę i cukier puder, dokładnie wymieszać. Jedną łyżeczkę żelatyny rozpuścić w 1/4 szkl wody. Rabarbar umyć, pokroić łodygi, wrzucić na patelnię, dodać cukier i łyżkę wody. Smażyć, aż będzie miękki, zmiksować, dolać żelatynę, wymieszać. Na tartę wylać białą masę, wstawić do lodówki, by zastygła. Na zastygniętą masę śmietankową wylać masę rabarbarową i ponownie wstawić do lodówki.
Wiosenna tarta rabarbarowa
Ciasto doskonale orzeźwia w gorące letnie dni.

Tagi:

biszkopt tarta