Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Wiosenne duszaki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Moje ulubione danie! na prawde polecam:)

Wiosenne duszaki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wiosenne duszaki

 

  • 20 sztuk młodych ziemniaków,
  • botwinka,
  • koperek,
  • 2 cebula,
  • 4 szt kiełbasa,
  • 0,5 kapusta,
  • smalec,
  • pieprz,
  • jarzynka

 

Sposób przygotowania:

Wiosenne duszaki
Ziemniaki kroimy w talarki, młode ćwiki również a czerwone łodygi botwinki w grubsze kawałki, cebule w piórka, a kiełbase w plasterki, kapuste szatkujemy, koperek drobno siekamy. Naczynie zarodporne smarujemy smalcem, a następnie układamy warstwe ziemniaków, na to troche botwinki, koperku, kapusty i kiełbasy oraz przyprawy do smaku, kolejne warstwy warzyw i przypraw. Układanie konczymy ziemniakami i na to dajemy 2 łyzki smalcu. Zamykamy i pieczemy przez 1,5 godziny w temp 180*
Wiosenne duszaki
przygotowane do krojenia warzywa
Wiosenne duszaki
pierwsza warstwa duszaków
Wiosenne duszaki
duszaki z koperkiem przed pieczeniem
Wiosenne duszaki
wygląd końcowy duszaków

Tagi:

kielbasa