darek112

darek112

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Wiosenne jaja

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Z jaj wyjąć żółtka, dodać do nich zieleninę i przyprawić. Dodać pasztet i wyrobić masę i wypełnić jajka

Wiosenne jaja

Składniki:

Wiosenne jaja

 

  • 4 jaja,
  • pęczak zielonej pietruszki lub szczypiorku,
  • łyżeczka śmietanki,
  • sól, pieprz,
  • 2 łyzki pasztetu DROP
  • 4 liście salaty,
  • majonez

Sposób przygotowania:

Wiosenne jaja
Ja|a ugotować ma twardo, obrać ze skorupek i nożem przeciąć wzdłuż na połowy. Wyjąć żółtku pozostawiając jedne a pozostałe włożyć do miseczki, dodać posiekaną zieleninę i przyprawić solą i pieprzem. Składniki rozetrzeć na na gładka masę. Przygotowana masę wypełnić połówki jajek. Liście sałaty ułożyć na półmisku a na nich połówki jaj, smarując majonezem. Udekorować pozostawionym żółtkiem przetartym przez sito.

Tagi:

pasztet