mery20

mery20

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Wiosenne jajka z warzywami w majonezie;)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wiosenne jajeczka z warzywami w majonezie idealnie nadają się na święta wielkanocne jako śniadanie dla całej rodzinki. Można podawać gościom

Wiosenne jajka z warzywami w majonezie;) Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wiosenne jajka z warzywami w majonezie;)

 

  • Składniki:
  • 12 jajek
  • 2 ugotowane marchewki
  • 1 puszka groszku
  • 1 puszka kukurydzy
  • mały słoik majonezu
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżka chrzanu
  • 1 łyżka musztardy
  • sól
  • pieprz
  • papryka konserwowa i natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Wiosenne jajka z warzywami w majonezie;)
Opis: Umyte jajka ugotować na twardo w posolonej wodzie żeby się dobrze łupiły. Ugotowane i ostygnięte jajka obłupić. Przekroić na pół wzdłuż. Marchewki pokroić w kostkę i wymieszać z kukurydzą i groszkiem. Do warzyw dodać majonez, śmietanę, chrzan, musztardę, sól i pieprz do smaku. Wymieszać. Do ładnej salaterki wyłożyć sałatkę, a na niej poukładać połówki jajek. Całość ozdobić pokrojoną w kostkę papryką konserwową i pokrojoną natką pietruszki. Wiosenne jajeczka są już gotowe;-)
Wiosenne jajka z warzywami w majonezie;)
Ostygnięte ugotowane jajka obłupić ;-))))
Wiosenne jajka z warzywami w majonezie;)
Obłupione jajka przekroić na pół wzdłuż
Wiosenne jajka z warzywami w majonezie;)
Marchewki pokroić i wymieszać z warzywami
Wiosenne jajka z warzywami w majonezie;)
Wszystkie warzywka wymieszać z majonezem

Tagi:

jajko jajka