cris

cris

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 354]

Wiosenne kanapki na zielono

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Chlebek razowy,odrobina twarożku zielone dodatki,przyprawy i pyszne śniadanie gotowe.

Wiosenne kanapki na zielono

Składniki:

Wiosenne kanapki na zielono

 

  • 4 kromki chleba razowego
  • 4 łyżki serka homogenizowanego
  • 8 szt ugotowanych szparagów
  • kilka szt ugotowanej fasoli szparagowej
  • kilka liści świeżego szpinaku lub sałatki
  • szczypiorek i majeranek do dekoracji
  • sól sezamowa /dodatkowo z lnem/ - gomasio
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Wiosenne kanapki na zielono
Szparagi i fasolkę należy ugotować wcześniej /np.wieczorem/.Każdą kromkę chleba posmarować serkiem.Na wierzchu dowolnie ułożyć zimne,pokrojone warzywa i liście szpinaku /lub sałatki/. Udekorować szczypiorkiem, świeżym majerankiem , doprawić do smaku pieprzem i solą sezamową /gomasio/.