aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Wiosenne kotlety mielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Trochę inna wersja mielonych, bo zamiast cebuli dałam szczypiorek i wyszło bardzo smacznie.

Wiosenne kotlety mielone Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wiosenne kotlety mielone

 

Sposób przygotowania:

Wiosenne kotlety mielone
Mięso mielone wkładamy do miski, robimy w nim dołek do którego wbijamy jajko. Doprawiamy solą i pieprzem. Szczypiorek myjemy i drobno siekamy, dokładamy do mięsa mielonego. W międzyczasie bułkę moczymy w mleku, odsączamy i dorzucamy do miski z mięsem. Teraz całość dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Próbujemy czy mięso jest wystarczająco doprawione. Na talerz wysypujemy bułkę tartą i obtaczamy w niej uformowane kotlety mielone. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy na niego nasze kotlety. Smażymy z każdej strony - pod przykryciem na rumiano. Wyśmienite jako dodatek do drugiego dania.
Wiosenne kotlety mielone
Do miski wkładamy mięso, dodajemy jajko, sól, pieprz i posiekany koperek.
Wiosenne kotlety mielone
Dodajemy namoczoną w mleku zwykłą bułkę.
Wiosenne kotlety mielone
Wszystko mieszamy, formujemy kotlety mielone które obtaczamy w bułce tartej.
Wiosenne kotlety mielone
Smażymy na rumiano z każdej strony na rozgrzanym oleju.