iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wiosenne pomidorki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zdrowe pyszne super na wielkanoc

Wiosenne pomidorki

Składniki:

Wiosenne pomidorki

 

  • 1 kg pomidory,
  • 20 dag ser zółty,
  • 3 szt jaja,
  • 3 łyżki majonez,
  • 1 łyżeczka chrzan,
  • por,
  • 7 szt Oliwki czarne,
  • koperek,
  • 3 kawałki papryka marynowana

 

Sposób przygotowania:

Wiosenne pomidorki
Pomidory wybieramy małe kształtne .Warzywa myjemy i odcinamy daszek . Ostrożnie wydrążamy pomidorka .Robimy nadzienie -pastę . Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie ,studzimy w zimnej wodzie i obieramy i ścieramy na tarce małe oczka .Ser żółty także ścieramy na tarce warzywnej małe oczka .Dodajemy majonez i troszkę chrzanu do smaku dobrze mieszamy ,można dosolić do smaku . Pastę chłodzimy w lodówce .Zimną pasta napełniamy pomidory . Ozdabiamy porem ,papryka marynowaną pokrojona w paseczki ,koperkiem i oliwką czarną ,Podajemy

Tagi:

sery ser