Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Wiosenne puree- rzodkiewka i rzeżucha

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smakowita i chrupiąca wersja puree

Wiosenne puree- rzodkiewka i rzeżucha Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wiosenne puree- rzodkiewka i rzeżucha

 

Sposób przygotowania:

Wiosenne puree- rzodkiewka i rzeżucha
Ziemniaki zagotowujemy do miękkości ze szczyptą soli. Odsączamy z wody i odkładamy do wystygnięcia. Następnie ziemniaki ugniatamy, dodajemy masło, przyprawy do ziemniaków i ucieramy na gładką masę. Rzodkiewkę i rzeżuchę dokładnie myjemy. Rzodkiew kroimy w drobną kostkę. Następnie dodajemy do ziemniaków i delikatnie mieszamy.
Wiosenne puree- rzodkiewka i rzeżucha
Zagotowujemy ziemniaki w osolonej wodzie do miękkości
Wiosenne puree- rzodkiewka i rzeżucha
Dodajemy do odsączonych z wody ziemniaków przyprawę
Wiosenne puree- rzodkiewka i rzeżucha
Całość ugniatamy z masłem na gładką masę
Wiosenne puree- rzodkiewka i rzeżucha
Dodajemy warzywa i mieszamy tak by równomiernie rozłożyły się po ziemniakach