iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wiosenne rzodkiewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Propozycja podania rzodkiewek aby nasz stół był zdrowy i kolorowy

Wiosenne rzodkiewki

Składniki:

Wiosenne rzodkiewki

 

  • 1 pęczek rzodkiewki,
  • 5 dag szynka konserwowa,
  • 10 dag ser zółty,
  • 1 łyżka majonez,
  • 1 szt jajko,
  • Sól,
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Wiosenne rzodkiewki
Rzodkiewki myjemy odcinamy liście ,ogonki zostawiamy przecinamy na pół i wydrążamy środek za pomocą łyżeczki .Robimy nadzienie do rzodkiewek . Szynkę konserwowa lub gotowaną siekamy ,dodajemy pokrojone środki rzodkiewek i dwie całe rzodkiewki pokrojone drobniutko .Ser żółty ścieramy na tarce małe oczka .Dodajemy majonez ,sól,pieprz do smaku mieszamy .Napełniamy rzodkiewki .Podajemy ozdobione tartym serem i natka pietruszki