Sposób przygotowania:
Wiosenny omlet z fetą i szpinakiemETAP 1:
![Wiosenny omlet z fetą i szpinakiem Wiosenny omlet z fetą i szpinakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/wiosenny-omlet-z-feta-i-szpinakiem-402850.jpg)
Szpinak płuczę pod bieżącą wodą, tak samo dymkę, siekam drobno. Szczypiorek kroję osobno.
ETAP 2:
![Wiosenny omlet z fetą i szpinakiem Wiosenny omlet z fetą i szpinakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/wiosenny-omlet-z-feta-i-szpinakiem-402852.jpg)
Na patelni rozpuszczam masło wrzucam cebulkę bez szczypioru ze szpinakiem, podduszam około dwie minuty, jajka roztrzepuję w miseczce z niewielką ilością pieprzu, wlewam na podduszoną zieleninę.
ETAP 3:
![Wiosenny omlet z fetą i szpinakiem Wiosenny omlet z fetą i szpinakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/wiosenny-omlet-z-feta-i-szpinakiem-402855.jpg)
Posypuję pokrojonym serem feta, oraz oliwkami i częścią szczypioru, trzymam na patelni na wolnym ogniu aż masa całkowicie się zetnie.
Zsuwam omlet delikatnie na talerz. Posypuję posiekanym szczypiorkiem.