Sposób przygotowania:
Wiśnianka z lanymi kluseczkami
Przygotować lane kluseczki umieszczając wszystkie składniki na ciasto w miseczce. Dokładnie wymieszać i odstawić na 10 min.
Ciasto powinno być kleiste. Przetrzeć przez odpowiednie sito nad gotującą się i posoloną wodą. Zagotować.
Po ugotowaniu przelać zimną wodą.
Wiśnie wydrylowane lub nie zalać w garnku wodą, dodać cynamon i goździki. Gotować około 10 minut od momentu zagotowania się wody.
Na końcu posłodzić cukrem do smaku i zabielić śmietanką. Podawać razem z kluseczkami. Smacznego :)
Ciasto powinno być kleiste. Przetrzeć przez odpowiednie sito nad gotującą się i posoloną wodą. Zagotować.
Po ugotowaniu przelać zimną wodą.
Wiśnie wydrylowane lub nie zalać w garnku wodą, dodać cynamon i goździki. Gotować około 10 minut od momentu zagotowania się wody.
Na końcu posłodzić cukrem do smaku i zabielić śmietanką. Podawać razem z kluseczkami. Smacznego :)