Sposób przygotowania:
Wiśniowe semifreddoETAP 1:
Wiśnie przekładam do garnka dodaję cukier brązowy i na wolnym ogniu gotuję je aż się zredukują do postaci gęstego sosu.
ETAP 2:
Jajka wbijam do miski, dodaję cukier puder i ubijam na parze. Następnie studzę je ubijając dalej.
Trzy raz ubijałam na parze i zdejmowałam z garnka.Śmietanę kremówkę schłodzoną ubijam osobno.
ETAP 3:
Śmietanę mieszam z jajami ale delikatnie, dodaję pokruszone bezy.
ETAP 4:
Foremkę użyłam pojemnika wykładam folią spożywczą i wylewam na spód część wiśni na to masę śmietanowo jajeczna, znowu wiśnie, i masa i na końcu wiśnie. Można łyżką przemieszać delikatnie w foremce.
Wstawiam do lodówki na noc, przed podaniem wyjmuję 20 minut wcześniej. Polewam resztą sou czereśniowego który mi został.