jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Wiśnie marynowane.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

wiśnie marynowane doskonała przystawka

Wiśnie marynowane.

Składniki:

Wiśnie marynowane.

 

Sposób przygotowania:

Wiśnie marynowane.
Wiśnie umyć, usunąć ogonki i osączyć na durszlaku.

Włożyć do dużego garnka.

1 kg cukru, 2 szklanki octu 6%, 2 szklanki wody, 3 goździki, 1 łyżeczka cynamonu - zagotować.

Ostudzić i zalać nimi wiśnie.

Odstawić na 24 godziny.

Po 24 godzinach powstały syrop zlać, zagotować i ostudzić. Wiśnie ułożyć w słoikach.

Zalać powstałym syropem.

Zakręcić słoiki i pasteryzować.

Doskonały dodatek do mięs i wędlin na zimno.

Tagi:

wiśnie owoce