Sposób przygotowania:
Wiśnie marynowane.
Wiśnie umyć, usunąć ogonki i osączyć na durszlaku.
Włożyć do dużego garnka.
1 kg cukru, 2 szklanki octu 6%, 2 szklanki wody, 3 goździki, 1 łyżeczka cynamonu - zagotować.
Ostudzić i zalać nimi wiśnie.
Odstawić na 24 godziny.
Po 24 godzinach powstały syrop zlać, zagotować i ostudzić. Wiśnie ułożyć w słoikach.
Zalać powstałym syropem.
Zakręcić słoiki i pasteryzować.
Doskonały dodatek do mięs i wędlin na zimno.
Włożyć do dużego garnka.
1 kg cukru, 2 szklanki octu 6%, 2 szklanki wody, 3 goździki, 1 łyżeczka cynamonu - zagotować.
Ostudzić i zalać nimi wiśnie.
Odstawić na 24 godziny.
Po 24 godzinach powstały syrop zlać, zagotować i ostudzić. Wiśnie ułożyć w słoikach.
Zalać powstałym syropem.
Zakręcić słoiki i pasteryzować.
Doskonały dodatek do mięs i wędlin na zimno.