Sposób przygotowania:
Wiśniowa zupaETAP 1
Owoce myjemy, po czym odsączamy z wody. Tak przygotowane drylujemy ręcznie lub za pomocą drylownicy.
ETAP 2
Pozbawione pestek przekładamy do garnka. Zalewamy je około 1,5 l wody. Całość stawiamy na ogniu i gotujemy około 20 minut do momentu jak owoce zmiękną.
ETAP 3
W pozostałej ilości wody rozpuszczamy kisiel wiśniowy. Gotującą zupę zagęszczamy przygotowaną mieszaniną.
ETAP 4
Całość zagotowujemy, słodzimy do smaku i doprawiamy cynamonem. Na koniec zupę zabielamy śmietaną.
ETAP 5
Między czasie w oddzielnym garnku gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
Gotową, lekko przestudzoną zupę łączymy z makaronem, po czym porcjujemy na talerze. Tak przygotowaną dekorujemy listkami mięty, stokrotkami, świeżymi owocami i podajemy.
SylaUla