Sposób przygotowania:
Placki cukiniowo- buraczkoweETAP 1
Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach. Tak przygotowaną delikatne solimy i odstawiamy na 15 minut, by puściła sok.
ETAP 2
Między czasie buraczki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę drobno siekamy, a czosnek przeciskamy przez praskę.
ETAP 3
Gotową cukinię odciskamy z płynu. Do tak przygotowanej dodajemy buraczki, jajka, cebulę, pietruszkę, ziarna słonecznika, czosnek, mąkę oraz przyprawy.
ETAP 4
Całość dokładnie mieszamy doprawiając ewentualnie do smaku i dodając pestki dyni.
ETAP 5
Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzany wykładamy porcje warzywnego ciasta. Racuszki smażymy z dwóch stron do lekkiego zrumienienia. Gotowe odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i podajemy
jagoda59
SylaUla