Sposób przygotowania:
Wiśniowe serniczki
Galaretkę wsypać do szklanki, zalać gotowaną wodą, mieszając do rozpuszczenia się galaretki, odstawić do lekkiego stężenia.
Ser przełożyć do blendera, dodać śnieżkę w proszku, śmietanę kremówkę, dobrze zmiksować.
Do zmiksowanego sera dodać, lekko stężoną galaretkę, zmiksować.
Odstawić do lodówki, aby masa odpowiednio stężała.
Przełożyć masę serową do worka cukierniczego z tylką, wyciskać do czekoladowych salaterek masę w kształcie różyczek.
Ser przełożyć do blendera, dodać śnieżkę w proszku, śmietanę kremówkę, dobrze zmiksować.
Do zmiksowanego sera dodać, lekko stężoną galaretkę, zmiksować.
Odstawić do lodówki, aby masa odpowiednio stężała.
Przełożyć masę serową do worka cukierniczego z tylką, wyciskać do czekoladowych salaterek masę w kształcie różyczek.