Sposób przygotowania:
Włoska piada z kurczakiem na ciepło
Do miski przesiewamy mąkę. Olej podgrzewamy w mikrofali (musi być delikatnie ciepły). Wodę solimy. Wszystko przelewamy do mąki i zagniatamy jednolite ciasto. Ciasto dzielimy na 4 i wałkujemy koła o średnicy 25 cm. Pieczemy je na rozgrzanej patelni (bez oleju), każdą stronę około 25 sekund. Powinny pojawić się brązowe pęcherzyki. Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do mięsa. Czerwoną cebulę kroimy w piórka. Do garnka z rozgrzaną odrobiną oleju wrzucamy cebulę, kurczaka i mieszankę warzyw. Mieszamy. Dodajemy keczup i przyprawiamy. Dusimy do miękkości. W razie potrzemy możemy podlać wodą. Farszem napełniamy przygotowaną piadę. Smacznego!