Sposób przygotowania:
Włoska zapiekanka
Szynkę pokroić w paseczki,mozzarellę w drobną kostkę.W misce wymieszać 3 łyżki sera żółtego z białym serem,żółtkami,szynką i mozzarellą.Przyprawić solą,pieprzem i startą gałką muszkatołową.W szerokim rondlu zagotować 3 litry wody z solą.Do wrzątku wkładać partiami płaty makaronu,gotować na małym ogniu około 5 minut.Wyjąć,osączyć i ułożyć płasko na papierowym ręczniku,by się nie posklejały.Pomidory sparzyć,obrać,pokroić w kostkę.Bazylię posiekać.Cebulę obrać i posiekać.W rondlu rozgrzać oliwę,włożyć cebulę i pomidory,posolić.Gotować na małym ogniu 10 minut,wymieszać z bazylią.Połowę sosu wlać do brytfanny.Na płatach makaronu rozsmarować serowy farsz,zwinąć ruloniki.Ułożyć je w brytfannie,zalać pozostałą porcją sosu,posypać resztą sera.Piec około 30 minut w temperaturze 200`C.