Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Włoszczyzna duszona z pomidorkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Włoszczyzna duszona z pomidorami to świetny dodatek do obiadu.

Włoszczyzna duszona z pomidorkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Włoszczyzna duszona z pomidorkami

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Włoszczyzna duszona z pomidorkami
Na patelni rozgrzać masło, dodać drobno posiekaną cebulę, zeszklić. Następnie wsypać włoszczyznę w paski mrożoną i dusić pod przykryciem około 10 minut. Pomidorki umyć, pokroić w ćwiartki, dodać do warzyw i dusić do miękkości. Miękkie warzywa przyprawić do smaku solą, sokiem z cytryny i białym pieprzem. Podawać na gorąco do dań z rybą lub z mięsem.
Włoszczyzna duszona z pomidorkami
Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę
Włoszczyzna duszona z pomidorkami
Do cebuli dodać mrożoną włoszczyznę w paski
Włoszczyzna duszona z pomidorkami
Wsypać pokrojone pomidorki i dusić do miękkości

Tagi:

pomidory