Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Włowina po chińsku na szybko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

coś dla amatorów kuchni azjatyckiej na szybko

Włowina po chińsku na szybko

Składniki:

Włowina po chińsku na szybko

 

  • 50 dag mielonej wołowiny może być cielęcina
  • 3/4 szklanki wody
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 duże ząbki czosnku
  • 1 łyżka keczupu
  • 5 łyżek posiekanego szczypioru
  • sól

Sposób przygotowania:

Włowina po chińsku na szybko
Na patelni gotujemy sos sojowy razem z wodą, cukrem, całym czosnkiem, mięsem, keczup oraz solą. Dokładnie mieszamy doprowadzając do wrzenia. Danie starajmy się gotować jak najkrócej, ponieważ mięso straci swój delikatny smak. Na talerzu danie posypujemy szczypiorem. Świetnie smakuje z ryżem lub makaronem ryżowym.

Tagi:

sosy wołowina