Sposób przygotowania:
Wolowanciki z nadzeniem
Przygotowanie: Przygotować ciasto wg przepisu " rurki francuskie z kremem". Rozwałkować ciasto do grubości 1 centymetra i wyciąć okrągłą karbowaną foremką krążki.Z połowy krążków wykrajać małą foremką ( lub kieliszkiem ) środki.Całe krążki posmarować białkiem na całej powierzchni i położyć na nich wycięte kółeczka. Wolowanciki ułożyć na blachach,posmarować rozmąconym jajkiem i piec w bardzo gorącym piekarniku ( 250-300s.c) około 15 minut.Upieczone i ostudzone napełnić surowymi owocami wymieszanymi z cukrem pudrem lub ubitą śmietaną z cukrem i przybrać owocami.Można też ciastka napełnić kremem maślanym,który należy przyrządzić następująco: podgrzać jajko z cukrem i ubić na pulchną masę.Utrzeć masło i nie przerywając ucierania stopniowo dodawać ubitą masę jajową,spirytus i esencję rumową.