Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Wołowe kotleciki z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

na obiad czy kolację albo przyjęcie

Wołowe kotleciki z warzywami

Składniki:

Wołowe kotleciki z warzywami

 

  • 40-50 dag mielonego mięsa wołowego
  • 4 łyżki twarożku homogenizowanego
  • słodka mielona papryka
  • 3 marchewki
  • duża cebula
  • sól
  • pieprz
  • 5-7 łyżek oliwy lub oleju

Sposób przygotowania:

Wołowe kotleciki z warzywami
Mięso wymieszać z twarożkiem, solą, pieprzem i papryką. Uformować 4 spłaszczone, owalne kotlety. Marchewki obrać i zetrzeć na wiórki, cebulę oczyścić i kroić w piórka.
Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć na niej marchewki z cebulą, po chwili odsunąć warzywa na bok i na tej samej patelni usmażyć kotlety. Przez cały czas smażenia mięsa mieszać warzywa, aby się nie przypaliły.Możemy dodać różne warzywa.

Tagi:

mięso